Vakıf Emeklilik

SİMTERNET
KURUM İÇİ İLETİŞİMDE İLKLERE İMZA ATIYOR:
PUANLAMA SİSTEMİYLE HIZLA ARTAN MOTİVASYON VE PERFORMANS

Vakıf Emeklilik, ülkemizin en hızlı büyüyen bireysel emeklilik ve hayat sigortası şirketlerinden biri. 1991 yılında hizmet vermeye başlayan şirket, 2003 yılında aldığı Bireysel Emeklilik lisansı ile Bireysel Emeklilik Sistemi'nde de faaliyet gösteriyor.

Vakıf Emeklilik’in ihtiyacı neydi?

Vakıf Emeklilik, kurum içi iletişimi artırmak amacıyla; kendi görsel kodlarını yansıtan bir intranet kullanmak istiyordu. 800 çalışana sahip büyük bir yapı olduğu için, bir diğer amacı da kurum içi iletişimi hızlandırmaktı. Saha ekibi ve departmanlar arası dayanışmayı güçlendirmek de büyük önem taşıyordu.

Vakıf Emeklilik Kurum İçi İletişim Platformu ve Kurumsal Sosyal Ağ Projesi, SharePoint 2013 alt yapısıyla SİMTERNET tarafından hayata geçirildi.

SİMTERNET, nasıl bir çözüm önerisi geliştirdi?

SİMTERNET, Vakıf Emeklilik’in tercihi doğrultusunda hazır intranet şablonunu kullandı. Kurumsal renk kodlarına ve değerlerine uygun olarak, mobil cihazlarla uyumlu bir tasarım yapıldı. Vakıf Emeklilik’in kullandığı modüller arasında Haberler, Son Dakika Haberleri, Doğum Günleri, Aramıza Yeni Katılanlar ve Servis Güzergahları gibi birçok İletişimci Modül yer aldı.

Kurumun 800 çalışanı için hazırlanan sosyal ağ projesi kapsamında, tüm kullanıcıların makale, video ve resim ekleyebileceği; tüm içerikler için kullanıcıların yorum yap, paylaş ve beğen özelliklerini kullanabileceği bir platform oluşturuldu.

Simternet ekibi, portal için bir puanlama motoru yazarak; kullanıcıların portal üzerinde yaptığı her hareketin otomatik olarak puanlanacağı bir sistem geliştirdi. İçerik ekleme, beğenme ve paylaşma için de ayrı ayrı puanlama yapıldı. Kurum içi iletişim platformu alanında ilklere imza atan SİMTERNET, puanlama sistemiyle çalışanların motivasyonunu artırmayı amaçladı.

Sonuç:

Vakıf Emeklilik’in VEPort ve VESocial adını verdiği kurumsal iletişim ve sosyal ağ projesine katılım çok yüksek oranda gerçekleşti. İç iletişim hızlanırken, puan sistemi ile motive olan çalışanlar; sosyal ağ özeliklerini (beğen, yorum yap, takip et, paylaş) hızla benimsedi. Çalışanların, kazandıkları puanlara göre, yıl sonunda “Liderler Atölyesi Eğitimi” alma hakkı kazanması da hedeflendiğinden; daha önceki dönemlere göre günlük portal kullanma oranları %70 artış gösterdi.

  • Liderler Atölyesi’nin puanlama sistemiyle artan motivasyon ve katılım
  • Şirket davranışlarında büyük oranda olumlu değişiklik
  • Saha ekibi ve departmanlar arası daha rahat iletişim